Αύξηση του καρκίνου των όρχεων και εξασθένηση της ποιότητας του σπέρματος

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αύξηση του καρκίνου των όρχεων και εξασθένηση της ποιότητας του σπέρματος


Η ποιότητα του σπέρματος εξασθένησε σημαντικά, ενώ ο καρκίνος των όρχεων αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με Φινλανδική έρευνα.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘International Journal of Andrology’, εξέτασε άντρες που γεννήθηκαν μεταξύ 1979 και 1987. Η έρευνα του Πανεπιστημίου Turku υποδεικνύει ότι μπορεί να ευθύνονται περιβαλλοντικοί λόγοι, ιδιαίτερα έκθεση σε βιομηχανικά χημικά.
Μελετήθηκαν Φινλανδοί, καθώς ήταν γνωστό ότι έχουν από τις υψηλότερες ποσότητες σπέρματος στον κόσμο.
Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες ή σε έκθεση σε λιγότερο επιβλαβείς χημικές ουσίες.
Οι ερευνητές εστίασαν σε 3 ομάδες αντρών, που έφθασαν στην ηλικία των 19 ετών, μεταξύ 1998 και 2006. Άντρες που γεννήθηκαν στα τέλη του 1980 είχαν μικρή ποσότητα σπέρματος σε σχέση με όσους γεννήθηκαν στην αρχή της δεκαετίας. Η συνολική ποσότητα σπέρματος ήταν 227m για τους άντρες που γεννήθηκαν το 1979-81, 202m για όσους γεννήθηκαν το 1982-83 και 165 m για άντρες που γεννήθηκαν το 1987, αντίστοιχα.
Επιπλέον, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι υπήρχε υψηλότερος αριθμός καρκίνου των όρχεων σε άντρες που γεννήθηκαν γύρω στο 1980 σε σύγκριση με άντρες που γεννήθηκαν περίπου το 1950.
Όπως γράφουν στο περιοδικό, οι ερευνητές με επικεφαλής την Jorma Toppari, οι ταυτόχρονες αρνητικές τάσεις υποδεικνύουν ότι οι αιτίες είναι περιβαλλοντικές και επομένως προβλέψιμες.
Ο Dr Pacey, δήλωσε ότι το γεγονός της γρήγορης πτώσης της ποσότητας σπέρματος και της αύξηση του καρκίνου των όρχεων στη Φινλανδία υποδεικνύει ότι υπάρχει μάλλον περιβαλλοντική αιτία. Πρόσθεσε ότι η καλύτερη θεωρία που υπάρχει για να εξηγήσουν τη μείωση των ποσοτήτων σπέρματος είναι ότι χημικές ουσίες από τα τρόφιμα ή το περιβάλλον επηρεάζουν την ανάπτυξη των όρχεων στα αγόρια κατά την ενδομήτριο ζωή ή κατά τα πρώτα χρόνια ζωής.
Ωστόσο, η επίδραση γίνεται εμφανής στην εφηβεία και όταν αποφασίσουν να γίνουν γονείς.

Πηγές: ‘International Journal of Andrology’.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it