Κατάθλιψη και εξάψεις - Αντιμετωπίζονται με Ψάρια

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Κατάθλιψη και εξάψεις - Αντιμετωπίζονται με Ψάρια

Πρόσφατη ερευνητική μελέτη των καθηγητών MP Freeman, JR Hibbeln κα που δημοσιεύτηκε στις 27/10 έδειξε ότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα φαίνεται να μειώνουν τα συμπτώματα κατάθλιψης και εξάψεις σε γυναίκες, κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. 
Στις γυναίκες που λαμβάναν Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των εξάψεων ανά ημέρα, από την αρχική τιμή.

Παλαιότερη μελέτη είχε δείξει ότι η καθημερινή λήψη ωμέγα-3 επί τρίμηνο εμφάνισε την ίδια αποτελεσματικότητα με την φαρμακοθεραπεία, μειώνοντας τα ποσοστά εμφάνισης ψυχώσεων. «Η ανακάλυψη ότι η θεραπεία με μια φυσική ουσία μπορεί να εμποδίσει ή τουλάχιστον να καθυστερήσει την εμφάνιση της ψυχωτικής διαταραχής, δίνει ελπίδες ότι πιθανώς υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στα αντι-ψυχωτικά φάρμακα». Η λήψη μΩμέγα-3 λιπαρών οξέων κάθε μέρα μπορεί να αποτρέψει σοβαρές ψυχικές νόσους, όπως η ψύχωση και η σχιζοφρένεια, σε όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Και επειδή θα με ρωτήσετε πολλές από τις μελέτες σχετικά με τα ωφέλιμα ω-3 λιπαρά οξέα εστιάζουν στο ψάρι ως την κύρια πηγή. Ο σολομός, οι σαρδέλες, ο τόνος, ακόμα και τα θαλασσινά, είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα (λ.ο.), αλλά συστήνεται η αύξηση της κατανάλωσης οποιουδήποτε είδους ψαριού και θαλασσινού.



ΠΗΓΗ: Food and Behaviour Research
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it