Tα υψηλά επίπεδα "καλής" χοληστερόλης HDL μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Tα υψηλά επίπεδα "καλής" χοληστερόλης HDL μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου


Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, τα υψηλά επίπεδα «καλής» χοληστερόλης φαίνεται ότι προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα υψηλότερα επίπεδα της HDL «καλής» χοληστερόλης ακριβώς μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο του παχέος εντέρουσύμφωνα με τα αποτελέσματα από μια μεγάλη ευρωπαϊκή μελέτηΗ ανάλυση αποκάλυψε ότι τα άτομα με τα υψηλότερα επίπεδα στο αίμα της HDL χοληστερόλης είχαν το χαμηλότερο κίνδυνο για ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου. 
Η HDL φάνηκε να είναι ανεξάρτητη από άλλους παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο, όπως η παχυσαρκία και η κακή διατροφή
Κάθε αύξηση της HDL περίπου 16 mg / dL συσχετίστηκε με μείωση 22% του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, μετά την προσαρμογή για τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, και το βάρος
Το κάπνισμα, έλλειψη άσκησης, και να είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα είναι όλα συνδέονται με τα χαμηλότερα επίπεδα HDL. 
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, σε άτομα με μεταβολικό σύνδρομο - ένα σύνολο παραγόντων κινδύνου που αυξάνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια και διαβήτη τύπου II. Αυτοί οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν: περίσσεια κοιλιακού λίπους,  υψηλή αρτηριακή πίεση, αντίσταση στην ινσουλίνη, υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, και τα επίπεδα της HDL κάτω από 40 mg / dL για τους άνδρες και 50 mg / dL για τις γυναίκες. 

Οι άνθρωποι με τρεις ή περισσότερους από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου θεωρούνται ότι έχουν μεταβολικό σύνδρομο. 

Εάν επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα, τα επίπεδα της HDL μπορεί να είναιένας χρήσιμος δείκτης του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου, μαζί με άλλους παράγοντες κινδύνου που είναι ήδη γνωστά σε μας,αναφέρει στην μελέτη της η ερευνητής Bas Bueno-De-Mesquita, MD, PhD.

ΠΗΓΗ: επιθεώρηση GUT
Αλέξανδρος Γιατζίδης, ΜΕDLAB IATΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it