Οι παράπλευρες απώλειες στην Φουκουσίμα. Oι αλιείς, τα ζώα, τα ψάρια, το suchi.

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Οι παράπλευρες απώλειες στην Φουκουσίμα. Oι αλιείς, τα ζώα, τα ψάρια, το suchi.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Γιατζίδης, Μ.D., medlabnews.gr


Όπως είχα πει σε προηγούμενη αρθρογραφία μου σχετική, τα πράγματα στην Fukushima πάνε από το κακό στο χειρότερο. Αυτήν την φορά θα ασχοληθώ με κάποια πράγματα που δεν έχουμε δει. Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει γύρω από την ζώνη αποκλεισμού καθώς και τι έχει συμβεί στην αλιεία και στην σημαντική αυτή βιομηχανία της Ιαπωνίας μετά από την μόλυνση της θάλασσας από τα ραδιενεργά απόβλητα του πυρηνικού εργοστασίου. 

Ταξίδι μέσα στην ζώνη αποκλεισμού της Fukushima.

Θα δείτε ένα επεισόδιο του The History Channel με τίτλο «Life After People "  όπου στις 8 Απριλίου δύο άνδρες, εφοδιασμένοι με μετρητή Geiger, μπαίνουν στην ζώνη αποκλεισμού των 20 χιλιομέτρων και φτάνουν σε απόσταση 1,5 χιλ από το εργοστάσιο. Σε όλη την διαδρομή βλέπετε τις ενδείξεις του μετρητή. Επίσης βλέπετε αγέλες σκύλων και άλλων ζώων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους μέσα στην έρημη πόλη.





Για να θυμηθείτε την κλίμακα sievert διαβάστε το προηγούμενο άρθρο μου στις 23/3/11 Η ραδιενέργεια από την Ιαπωνία στην Ευρώπη. Πόσο επικίνδυνη είναι για εμάς;


Παράπλευρες απώλειες, οι αλιείς, τα εστιατόρια suchi, τα θαλασσινά,

Νότια της Fukushima, εντοπίστηκαν ψάρια που έχουν μολυνθεί από το ραδιενεργό νερό που πετιέται στην θάλασσα, από το πυρηνικό εργοστάσιο. Ο νομός Ιbaraki ήταν ο πέμπτος σε μέγεθος παραγωγός σε θαλασσινά της Ιαπωνίας. Περίπου 96 τοις εκατό της αλιείας στα ανοικτά των ακτών της Ibaraki ανεστάλη, μετά από την μόλυνση κατά πολύ πάνω από τα επιτρεπτά όρια, με καίσιο, που ανιχνεύτηκε στα ψάρια, είπε ο Tomoki Mashiko, βοηθός διευθυντής στο τμήμα αλιευτικής πολιτικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. H αλιεία στο Ιbaraki είχε ανασταλεί από τις 11 Μαρτίου αμέσως μετά το τσουνάμι, και ξανάρχισε στις 28 Μαρτίου για να ανασταλεί πάλι εκ νέου στις 11 Απριλίου.

Σταματώντας τις δραστηριότητες τους οι αλιείς του νομού μετά από τα ψάρια που εντοπίστηκαν νότια της Fukushima.

Πέρα από την ζημιά που υφίστανται οι αλιείς της περιοχής τεράστια ζημιά παθαίνουν τα εστιατόρια και ξενοδοχεία με suchi και αλυσίδες suchi της Ασίας που ανέστειλαν και αυτές το suchi από το μενού τους εξαιτίας του φόβου της ακτινοβολίας. Η Ιαπωνία εξήγαγε 565.295 τόνους θαλασσινών αξίας 2,3δις. δολαρίων πέρυσι. Η αλιευτική βιομηχανία της Φουκουσίμα απαίτησε από την Tokyo Electric Power να σταματήσει την απόρριψη τοξικών υδάτων στην θάλασσα. «Η δράση της Τepco μπορεί να υπονομεύσει το σύνολο της αλιευτικής βιομηχανίας στην Ιαπωνία," λέει ο Ikuhiro Hattori, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Αλιείας συνεταιριστικών ενώσεων.

Eυτυχώς η Ιαπωνία έχει περιορισμένη εξαγωγή σε λαχανικά και γάλα.

Πηγή: Bloomberg
THE AWAKENING
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it