H άλλη πλευρά της υγείας Νο 1. Μια καθημερινή ιστορία για γέλια και για κλάματα.....

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

H άλλη πλευρά της υγείας Νο 1. Μια καθημερινή ιστορία για γέλια και για κλάματα.....


Hάλλη πλευρά της υγείας Νο 1. 
Μια καθημερινή ιστορία για γέλια και για......... κλάματα.

Γράφει ο γιατρός Αλέξανδρος Γιατζίδης, medlabnews.gr

Πριναπό δύο μήνες (Οκτώβριο 2011) ειδοποιήθηκα από το αρμόδιο τμήμα του ΙΚΑ ότι έχει εκδοθείένταλμα πληρωμής από το ΙΚΑ. Θέλανε όπως πάντα, προκειμένου να πληρωθώ, πέρα των άλλων φορολογική ενημερότητακαι υπηρεσιακό σημείωμα. Το υπηρεσιακό σημείωμα είναι η εσωτερική ασφαλιστική ενημερότητατου ΙΚΑ. Καταρχάς τα δύο αυτά έγγραφα σήμερα πια σπανίζουν. Ξεκίνησα διαδικασίαγια να τα βγάλω. Το πρώτο είναι σχετικά εύκολο. Μέσω του ΤΑΧΙS το ζητάς και το τυπώνεις απότο γραφείο σου (εξυπακούεται ότι δεν οφείλεις ούτε έκτακτες εισφορές ούτε ούτεούτε.... διαφορετικά πηγαίνεις από την εφορία). Το δεύτερο είναι και αυτόεύκολο....... Είναι;

Γιανα το εκδώσουν λοιπόν ζήτησαν έλεγχο βιβλίων από το 2007!!!.. Χρωστούσα τουςτελευταίους τρεις μήνες του '11 (μετά από δύο δεκαετίες που πλήρωνα κανονικά, για πρώτη φορά). Έπρεπε λοιπόν ναυπολογιστούν οι προσαυξήσεις (προσοχή των τριών μηνών).
Μεενημέρωσαν ότι θα μπορούσα να αιτήσω να υπαχθώ σε ρύθμιση και να πληρώσω ταοφειλόμενα σε δόσεις. Έντοκα βέβαια. Οι καιροί είναι δύσκολοι οπότε αποδέχτηκατην λύση αυτή. Μάλιστα μου είπαν ότι αν έκανα την αίτηση μέχρι τις 31/10 ηρύθμιση θα ήταν πολύ ευνοϊκή.

Τοέκανα και περίμενα. Πόσο κράτησε η διαδικασία; Ενάμιση μήνα!. Αφού έφτασα ναανησυχώ ότι θα μου πουν, "τώρα που ήρθατε δεν υπάρχουν τα χρήματα, θα πρέπεινα επανεκδοθούν ή να επανεγκριθούν κλπ κλπ."

Έχειολοκληρωθεί λοιπόν η διαδικασία, οπότε και έχουν υπολογιστεί οι προσαυξήσεις.Πόσο για τους τρεις μήνες; 5%!!! Tρία τον πρώτο μήνα και ένα τοις εκατό κάθε επόμενο μήνα.Μπορεί λέει ο νόμος, για όσους δεν το γνωρίζουν, να φτάσουν μέχρι 120%!!!

Αόσο για την ρύθμιση; Mε ενημέρωσαν, ότι ήμουν άτυχος. Δεν θα μπορούσε να ισχύσειγιατί οι οφειλές ήταν πρόσφατες, του 2011, ενώ αν χρωστούσα μέχρι το 2010 θαμπορούσα να απολαμβάνω τις ευνοϊκές διατάξεις της ρύθμισης που έφταναν σεέκπτωση 40% των προσαυξήσεων. Κοινώς μου είπαν, καλά να πάθω αφούπλήρωνα κανονικά (θα έλεγα πώς ένοιωσα αλλά δεν μου επιτρέπεται να το γράψω!!).

Τέλοςπάντων αποδέχτηκα μια λιγότερο ευνοϊκή ρύθμιση η οποία είναι πάγια και μουπαρέχει δυνατότητα πάλι δόσεων, με έκπτωση 20% . Μου εκδώσανε τα απαραίτητα χαρτιά και πήγα στο ΒΤαμείο του ΙΚΑ (στο κέντρο της Αθήνας) όπου μου κράτησαν παράβολα, τρεις δόσειςως προκαταβολή!! (εκ των υστέρων μου είπαν ότι έγινε λάθος, έπρεπε να μουκρατήσουν μόνο δύο), πλήρωσα τοις μετρητοίς (πάλι καλά που δεν έδωσα επιταγή)με προοπτική την επομένη μέρα, να πάω, επιτέλους, να πληρωθώ.

Πάωλοιπόν να πάρω το περιβόητο χαρτί, το υπηρεσιακό σημείωμα. Τότε μουανακοινώνουν ότι επειδή είμαι προμηθευτής του ΙΚΑ, (έτσι θεωρούνται και οιγιατροί που έχουν συμβληθεί με το ΙΚΑ για να παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σεασφαλισμένους) υπάρχει εγκύκλιος του ΙΚΑ που επιβάλει παρακράτηση όλου τουποσού!!!, μέχρι εξόφλησης της οφειλής.

Εκείσου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Διαμαρτύρεσαι γιατί δεν το έχουν πει από τηναρχή ......
Βγάζειςάκρη; Όχιβέβαια. Σού λένε, "εμείς τι να κάνουμε υπάλληλοι είμαστε διαμαρτυρηθείτε στην διοίκηση¨.
Άντενέο τρέξιμο στην διοίκηση, που πρέπει να εξηγείς τα προηγούμενα και μάλιστα ναλες, ότι εγώ κύριοι είχα υπολογίσει με αυτά τα χρήματα να πληρώσω υποχρεώσεις,μισθούς, Δώρο Χριστουγέννων κλπ. κλπ.
Ευτυχώςγια καλή μου τύχη αποδέχονται το αίτημα μου και ξαναπάω πίσω να πάρω τοπεριβόητο χαρτί, αυτήν την φορά χωρίς να λέει παρακράτηση όλου του ποσού αλλά με παρακράτηση άλλων δύο δόσεων. Έχειςάλλη λύση; Aφρίζει...... ξαφρίζει αυτό είναι και είσαι υποχρεωμένος να το δεχθείς.

Πάωεπιτέλους να πληρωθώ. Προσκρούω και εκεί σε προβλήματα αλλά μπρος σταπροηγούμενα δεν είναι τίποτα τα καινούργια. Ευτυχώς διευθετούνται γρήγορα καιβρίσκομαι με τα χαρτιά των ενταλμάτων που είναι να πληρωθώ στα χέρια να γυρίζωαπό γραφείο σε γραφείο για υπογραφές.

Καθώςέχω στα χέρια μου τα χαρτιά κοιτάω και τι ανακαλύπτω!!!
Αφορούσανεξετάσεις που είχα κάνει σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ........ το 2008.

Ναιτο 2008. Άτοκα και μάλιστα χωρίς να γνωρίζω την αιτία (ούτε θα την μάθω ποτέ,μετά από τόσα χρόνια) είχαν περικόψει κάποια παραπεμπτικά. Αιτούσα παραπάνωαλλά πληρώθηκα τελικά λιγότερα.

Έτσιαντιμετωπίζει το κράτος τους πολίτες αυτής της χώρας. Άραγε θα μπορούσα ναεπιβάλω τον αντίστοιχο τόκο στο ΙΚΑ με αυτό που επιβάλει αυτό στις δικές μας καθυστερήσεις; Mε την απορία θα μείνω.

Εδώθα πρέπει να σας πω και το άλλο ακόμα πιο τρελό σε όλη αυτήν την ιστορία καιπου βάζει τον γιατρό σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με όλους τους υπόλοιπουςπρομηθευτές του ΙΚΑ.

Οιτιμές που πληρώνεται ο γιατρός είναι με βάση το προεδρικό διάταγμα του........ 20...όχι βέβαια. Είναι με βάση το προεδρικό διάταγμα του 1988 που ανανεώθηκε το1991. Ναι καλά διαβάσατε, οι τιμές είναι ίδιες από το 1991. Πείτε μου τι έχειμείνει ίδιο από το 1991. Το ηλεκτρικό, ο ΟΤΕ, οι μισθοί, τα αναλώσιμα, τανοίκια;

E, το ΙΚΑδεν πληρώνει ακριβώς αυτές τις τιμές αλλά σε σχέση με τα άλλα ταμεία επιβάλει,με το έτσι θέλω, (αλλιώς δεν κάνεις σύμβαση μαζί του), έκπτωση 20%. Υπάρχει υπερηχογράφημα που πληρώνεται  5 Ευρώ αφού αφαιρεθούν και οι κρατήσεις !!! 


Για τα 5Ευρώ, που είναι από το 2008 έχουν πληρωθεί φόροι, έχει πληρωθεί περαίωση και επειδή πολλές φορές δεν υπάρχουν έχουν παρθεί δάνεια με κόστος 12% και ίσως και περισσότερο ετησίως. Αν βάλουμε και τα πρόστιμα του ΙΚΑ, ε τότε έχουμε και ζημιά........ Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά ιατρικά εργαστήρια, Διαγνωστικά κέντρα να έχουν βρεθεί στο χείλος της καταστροφής. Γιατροί έχουν χάσει την περιουσία τους, από τις τράπεζες και φυσικά το πρόβλημα θα ενταθεί στο προσεχές διάστημα.

Τασχόλια δικά σας........
Ελπίζω ότι με τον ΕΟΠΥΥ θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.














  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

8 comments:

  1. ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ... ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ... ΜΟΛΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΙΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΈΞΟΔΑ... ΆΣΕ ΠΟΥ ΌΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΌΣΑ ΒΓΑΖΟΥΝ... ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... ΓΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ 50ΡΙΚΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ανώνυμε,

    To άρθρο περιγράφει για το πώς το κράτος κλέβει τον πολίτη. Ναι υπάρχουν γιατροί που βγάζουν πάρα πολλά αλλά στους 70000 γιατρούς πόσοι είναι αυτοί; 100; 200; 500
    Οι υπόλοιποι τι γίνονται; Υπάρχουν αυτήν την στιγμή γιατροί στο ταμείο ανεργίας έχοντας χρόνια ειδίκευσης. Μάλιστα το πιο σύνηθες είναι, να είναι άνεργοι οι ειδικευμένοι γιατροί. Έχω παραδείγματα που οι τράπεζες πήραν ακόμα και σπίτια, πρώτης κατοικίας γιατρών. Δεν πρόλαβαν τον νόμο που προστάτευε την πρώτη κατοικία. Τέλος η μετανάστευση των γιατρών σήμερα ιδιαίτερα ανθεί. Όσο για το 50αρικο δεν ξέρω αλλά το δημόσιο μόλις πριν δύο χρόνια αποφάσισε να πληρώσει για την επίσκεψη τον γιατρό με 20Ε και τώρα το παίρνει πίσω και θέλει να το κάνει 10Ε. Αλήθεια πόσο παίρνει για μια επίσκεψη ο ηλεκτρολόγος ή ο υδραυλικός; Δεν θέλω να υποτιμήσω κανέναν απλά κάνω έναν παραλληλισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TA ΊΔΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ... ΚΑΘΑΡΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ, ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΛ... ΌΣΟ ΘΕΛΩ ΔΗΛΩΝΩ, ΌΣΟ ΘΕΛΩ ΠΑΙΡΝΩ... ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ... ΔΕ ΣΥΝΕΧΙΖΩ, ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΒΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ... ΔΕ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ίδια ισχύουν για τους άνεργους γιατρούς και για αυτους που τους πήραν το σπίτι; Δεν θα το συνεχίσω και εγώ φίλε μου απλά δεν ξέρεις και τα ισοπεδώνεις όλα. Ο εργαστηριακός γιατρός έχει και τιμολόγια (αλλιώς δεν πληρώνεται από τα ταμεία που είναι το 70 με 80% της πελατείας τους) και εμπορεύματα κλπ Και όπως διάβασες παραπάνω πληρώνεται τα 5Ευρώ με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση ενώ οι προμηθευτές, τράπεζες ταμεία τα θέλουν όλα στην ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KΑΛΩΣ ΓΙΑΤΡΕ, ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΩ... ΊΣΩΣ ΈΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ... ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΈΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΈΧΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aγαπητέ φίλε,

    Σήμερα είπα να ξεφύγω λιγάκι και να γράψω για την προσωπική μου περιπέτεια, όπου το κράτος περίτρανα κλέβει τον πολίτη. Καθημερινή ιστορία τρέλας και πολύ πιθανό να έχετε και εσείς πάθει κάτι παρόμοιο. Πρέπει όμως να τα λέμε και να τα γράφουμε μήπως και κάποιοι ιδρώσουν λιγάκι...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει λέει, από την καινούρια χρονιά, να πηγαίνουν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ στο κατάστημα του ΙΚΑ, κάθε μήνα που θα γράφει ο γιατρός τα φάρμακά τους. Και καλά στις μεγάλες πόλεις, όπου κάθε 1km περίπου υπάρχει και ένα κατάστημα. Σε κάτι μέρη όμως, όπως νησιά κτλ, όπου για ένοχα συμφέροντα έχουν χτίσει το κατάστημα του ΙΚΑ στου διαόλου τον κώλο, οι ασφαλισμένοι είναι αδύνατον να πηγαίνουν κάθε μήνα για τα φάρμακα τους, αφού εκτός του ότι τους κοστίζει ακριβά, είναι αδύνατον να υποστούν τέτοια ταλαιπωρία (επαναλαμβάνω ότι αυτό μπορεί να μην το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι των μεγάλων αστικών κέντρων και δη οι πολιτικοί που κυβερνούν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς με τον νέο χρόνο υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα αφού το ΙΚΑ γίνεται ΕΟΠΥΥ και δεν έχει προβλεφτεί, τίποτα. Ουτε συμβάσεις έχουν υπογραφεί με γιατρούς. Ακόμα γίνονται διαπραγματεύσεις. Φοβάμαι ότι θα υπάρξει ένα πολύ μεγάλο μπέρδεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: H άλλη πλευρά της υγείας Νο 1. Μια καθημερινή ιστορία για γέλια και για κλάματα..... Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it