Ενα λεμόνι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Η ευεργετική δράση της λεμονάδας.

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Ενα λεμόνι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Η ευεργετική δράση της λεμονάδας.



Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr
Η λεμονιά είναι μικρό αειθαλές δέντρο που ανήκει στα εσπεριδοειδή και το ύψος τουφτάνει τα 5-6 μέτρα. Η λεμονιά προέρχεται από την περιοχή της Κίνας ή τωνΙνδιών. Τα φύλλα της είναι ωοειδή. Τα λουλούδια της είναι άσπρα και μυρίζουναρκετά έντονα. Οι καρποί, τα λεμόνια (που είναι ρόγα), όταν ωριμάζουν έχουνχρώμα κίτρινο, ενώ το σχήμα τους είναι ωοειδές ή μακρουλό και το μέγεθός τουςεξαρτάται από την ποικιλία. Όλα όμως καταλήγουν σε μικρότερη ή μεγαλύτερη θηλή.
Ο καρπός αποτελείται από τοπερικάρπιο, που είναι κίτρινο και περιέχει αρωματικό αιθέριο έλαιο πουχρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. Αιθέριο έλαιο περιέχουν και τα φύλλα. Ησάρκα του καρπού είναι ξινή κι αρωματική.
Πολύτιμο σεθρεπτικά συστατικά
Ο χυμός του λεμονιού περιέχειμεγάλη ποσότητα από Βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C. Παλιότερα τον χυμό τουλεμονιού τον χρησιμοποιούσαν σαν αντισκορβουτικό.
Πέρα από τηνβιταμίνη C περιέχει σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, το λεμόνι αποτελεί μια μικρή διατροφικήέκπληξη, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αρκεί να αναφέρουμε, πως κάθελεμόνι πέρα από τις σημαντικές βιταμίνες, που περιέχει, είναι πλούσιο και σεπρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο , φώσφορο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ασβέστιο καθώς και σε μεταλλικά άλατα.
Ο χυμός του, αποτελεί μιαπραγματικά ευχάριστη έκπληξη για τον οργανισμό, καθώς πέρα από την απαραίτητηνοστιμιά, που χαρίζει σε ορισμένα «αδιάφορα» φαγητά, κυρίως θωρακίζει τονοργανισμό απέναντι σε μια σειρά ασθενειών και λοιμώξεων.

Η ευεργετικήδράση της λεμονάδας.
Η λεμονάδα κάνειένα υγιές ποτό, ειδικά όταν λαμβάνεται το πρωί. Ημερήσια κατανάλωση τουνερού  με λεμόνι προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία.
Πέρα από το νανοστιμίζει το «άχρωμο» φαγητό μας, το λεμόνι αποτελεί και ένα πρώτης τάξεωςφυσικό «γιατρικό» για την πρόληψη μιας σειράς παθήσεων.
Οιαντιοξειδωτικές του ιδιότητες, το καθιστούν πρωταγωνιστή στην καταπολέμησηδιαφόρων ειδών καρκίνου. Αυτό οφείλεταιστα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του και παρόλο που του αποδίδονταιπερισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο όφελος είναι η δράση του πάνωστις κύστεις και τους όγκους. Ο χυμός αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τονκαρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών. Το συμπέρασμα των μελετώνήταν πως καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων,συμπεριλαμβανομένων του εντέρου, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων καιτου παγκρέατος. Το πλέον σημαντικό που έδειξε η έρευνα είναι ότι ο χυμόςλεμονιού καταστρέφει μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα χωρίς να επιδρά στα υγιή.
Στην προστασίατης καρδιάς. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει κάλιο. Το κάλιο είναι αποτελεσματικό για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Για την επάνοδο της υψηλής αρτηριακής πίεσης σε κανονικά επίπεδα είναι ακόμηαποτελεσματικότερος ο συνδυασμός πρόσληψης περισσότερου καλίου και λιγότερου νατρίου(αλατιού).
Έχειαντιπυρετική δράση ενώ θεωρείται και ένα από τα αποτελεσματικότερα φυσικάαντιμικροβιακά για την καταπολέμηση διαφόρων ιών, λοιμώξεων και φλεγμονών. Δενείναι άλλωστε τυχαίο, το γεγονός ότι οι παλιότερες γενιές, το χρησιμοποιούσαν,για να θεραπεύσουν τα τσιμπήματα από έντομα, τσούχτρες αλλά και να «ρίξουν» τονυψηλό πυρετό.
Το Λεμόνι είναιένα άριστο φρούτο που βοηθά στην καταπολέμηση των προβλημάτων που σχετίζονταιμε λοιμώξεις του λαιμού,τον πονόλαιμο  και την αμυγδαλίτιδα και έχειαντιβακτηριακή δραση.
Ο φρέσκος χυμόςλεμονιού αν εφαρμόζεται στις περιοχές του πονόδοντου, μπορεί να βοηθήσει για νααπαλλαγούμε από τον πόνο. Το μασάζ του με χυμό λεμονιού για τα ούλα μπορούν νασταματήσει την αιμορραγία των ούλων.
Στη ρινορραγία αν βάλετε μέσαστο ρουθούνι ένα μικρό κομματάκι βαμβάκι εμποτισμένο με μερικές σταγόνεςλεμόνι, η αιμοστατική δράση του λεμονιού θα βοηθήσει να σταματήσει πιο γρήγορακαι αποτελεσματικά την αιμορραγία.
Το λεµόνι, χάρη στην άφθονηπεριεκτικότητά του σε βιταµίνη C, είναι ιδανικό για την αντιµετώπιση τωνχειµωνιάτικων λοιµώξεων.
Το λεµόνι συνιστάται σεδίαιτες κατά της χοληστερίνης και γενικά για την καλύτερη υγεία τουκυκλοφορικού συστήµατος,
Η πρόσληψη τουχυμού λεμονιού μπορεί να θεραπεύσει τη δυσκοιλιότητα. Είναι ακόμη γνωστό ότισυμβάλει στην ανακούφιση του λόξιγκα  όταν καταναλώνεται ως χυμός. 
Προλαβαίνει τιςδηλητηριάσεις ιδιαίτερα από οστρακοειδή και ενεργεί ως αντίδοτο.

Αλλά, η δράσητου δεν σταματά εδώ. Το λεμόνι συμβάλλει στην καλή διατήρηση των αγγείων, ωφελείτην όραση και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου. Κι επειδή έχειαποδειχθεί, πως διαθέτει διουρητική και κυρίως λιποδιαλυτική δράση, πολλοίχρησιμοποιούν τον χυμό του και κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Τέλος, ο χυμόςλεμονιού δυναμώνει τα ούλα και ωφελεί το μυοσκελετικό σύστημα. Το λεμόνι, από μόνο του βοηθάει και αυτό στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.

Εξωτερική χρήσηκαι ομορφιά.
Ο χυμός του λεμονιού,χρησιμοποιείται αποτελεσματικά σε εγκαύματα από τον ήλιο, σε χιονίστρες, σεκάλους, σε ψωρίαση, στο ξέβγαλμα των μαλλιών (για την πιτυρίδα και τηντριχόπτωση) ως καλλυντικό αλλά και για να εξαφανίσει τις φακίδες από το πρόσωπο. (Όσο παράξενο κι αν φαίνεται,στις περισσότερες περιπτώσεις εξαλείφονται οι φακίδες, αν τις τρίβουμε κάθεβράδυ, πριν κοιμηθούμε, με φέτες λεμονιού) Επίσης καθαρίζει και λευκαίνει τοδέρμα, κλείνει τους ανοιχτούς πόρους του. 
Προσοχή στην υπερκατανάλωση
Όπως κάθε τιεξαιρετικά θρεπτικό για τον οργανισμό, έτσι και η υπερκατανάλωση λεμονιούκρύβει μικρές «παγίδες». Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στη δημιουργίατερηδόνας και αποχρωματισμού των δοντιών, που μπορεί να προκαλέσουν οι μεγάλεςποσότητες λεμονιού καθώς και στις ενοχλήσεις στο στομάχι και τις γαστρεντερικέςδιαταραχές, που μπορεί να προκληθούν σε έναν οργανισμό.
Και φυσικά, λόγω τηςιδιαίτερης όξινης φύσης του, το λεμόνι, θα πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ απόόσους πάσχουν από υπόταση ή αναιμία ενώ και όσοι ακολουθούν φαρμακευτικέςαγωγές, θα πρέπει να συμβουλευτούν γιατρό για την ορθή κατανάλωσή του.

Ακόμα διαβάστε στο medlabnews.gr:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

2 comments:

  1. DOC ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΆΡΘΡΟ... ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ... ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ... ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ή ΤΗΝ ΒΟΤΑΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -Bravo for the perfect article........
    The Germans said that the Greeks would never get ill if the use the three miracles of Greek Nature:Lemon, Garlic and of course Olive Oil...specially from Messinia.....
    Bravo IATRE......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Ενα λεμόνι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα. Η ευεργετική δράση της λεμονάδας. Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it