Ιατρικό επίτευγμα Σιαμαία δίδυμα χωρίζονται επιτυχώς. Τι είναι τα σιαμαία;

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ιατρικό επίτευγμα Σιαμαία δίδυμα χωρίζονται επιτυχώς. Τι είναι τα σιαμαία;


Eπιμέλεια: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D,  medlabnews.gr
Στις 29 Αυγούστου στο νοσοκομείο  Le Bonheur Children's Hospital στο Μέμφις του Τενεσί, μετά από επιτυχημένη, 13 ωρών χειρουργική επέμβαση χωρίστηκαν δίδυμα σιαμαία. 
Τα σιαμαία ήταν πλάτη με πλάτη και ενώνονταν στην σπονδυλική στήλη και την λεκάνη. 

Τα σιαμαία είναι δίδυμα που τα σώματα τους είναι ενωμένα σε ορισμένα σημεία όταν γεννιούνται. Τα σιαμαία δημιουργούνται όταν, στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης, μετά την ένωση ωαρίου και σπερματοζωαρίου, δεν ολοκληρώνεται ο διαχωρισμός των κυττάρων, όπως συμβαίνει σε φυσιολογικές καταστάσεις. Η πιθανότητα εμφάνισης τους είναι περίπου 1 στις 200.000 γεννήσεις, ενώ τα 3 στα 4 σιαμαία, για αγνώστους λόγους, είναι κορίτσια.

Ο διαχωρισμός εξαρτάται από το βαθμό σύνδεσης των σωμάτων, αλλά και από τα εσωτερικά ζωτικά όργανα που μοιράζονται τα σιαμαία. Το 2003 ολόκληρος ο κόσμος παρακολούθησε, με κομμένη την ανάσα, την ιστορία δύο Ιρανών σιαμαίων κοριτσιών που αν και ήταν ενωμένα στο κεφάλι, είχαν διαφορετικούς εγκεφάλους. Η επέμβαση διαχωρισμού επιχειρήθηκε στη Σιγκαπούρη, αλλά και τα δύο κορίτσια πέθαναν στο χειρουργείο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως είναι στην ύπαρξη μίας μόνο καρδιάς, εγείρονται σοβαρά ηθικά διλήμματα, αφού για να ζήσει το ένα από τα σιαμαία, θα πρέπει να πεθάνει το άλλο. Ποιος, όμως, και με ποια κριτήρια θα πάρει την απόφαση να θυσιάσει το ένα από τα δύο παιδιά;

ΠΗΓΗ ASSOCIATED PRESS




  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it