Ο αποτελεσματικότερος και σίγουρος τρόπος για να χάσετε τα κιλά των εορτών

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Ο αποτελεσματικότερος και σίγουρος τρόπος για να χάσετε τα κιλά των εορτών


Συντάκτης:Aλέξανδρος Γιατζίδης, Μ.D., medlabnews.gr

Αυτές τις μέρες οι διατροφικές μας συνήθειες άλλαξαν και φάγαμε κάτι παραπάνω. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες, βασιλόπιτα και φυσικά γαλοπούλα με ένασωρό συνοδευτικά νόστιμα φαγητά και ποτά μας άφησαν να νιώθουμε φουσκωμένοι και με "λίγο" έξτρα βάρος.


Σίγουρα ηαίσθηση των στενών ρούχων που κάποτε μας έμπαιναν με ευκολία δεν είναι ό,τικαλύτερο! Το φούσκωμα και το πρήξιμο είναι δυσάρεστα και όλοι μαςθέλουμε να χάσουμε τα κιλά που πήραμε στις γιορτές όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Όχι στιςγρήγορες δίαιτες
Οι δίαιτεςαστραπή φαντάζουν να είναι η ιδανική λύση. Αντισταθείτε όμως! Οι γρήγορεςδίαιτες δεν είναι αποτελεσματικές και θα σας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.Μην βιαστείτε να χάσετε τα κιλά των γιορτών με δίαιτες αστραπή. Το μόνο που θακαταφέρετε θα είναι να χάσετε υγρά και μυική μάζα αντί για λίπος και ναξαναπάρετε βάρος σε χρόνο ρεκόρ.
Δεν χρειάζεταινα καταφύγετε σε υπερβολικές αλλαγές, γρήγορες δίαιτες και ματζούνια για ναχάσετε τα κιλά των γιορτών. Μην βιαστείτε να χάσετε βάρος, δεν υπάρχει κανέναςλόγος. Κάντε το σωστά, με υπομονή.

Οαποτελεσματικότερος τρόπος για να χάσουμε τα κιλά των εορτών
Τα πράγματαείναι απλά:
Ξαναγυρίστε στηνρουτίνα που είχατε πριν τις γιορτές και θα δείτε τα κιλά να φεύγουν από πάνω σας αργά και σταθερά μέχρι που θααποκτήσετε ξανά το βάρος που είχατε πριν. Μην καταπονείτε τον οργανισμό σας μεδίαιτες. Φροντίστε να του παρέχετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά πουχρειάζεται.

Αυξήστε λίγο τηνκίνηση, περπατώντας λίγο παραπάνω απότι συνήθως κάνατε.

Ανεβείτε σκάλες, αντι να πάρετε το ασανσέρ, αφήστε λίγο μακρύτερα τοαυτοκίνητο για να περπατήσετε λίγο παραπάνω από αυτό που συνηθίζατε.

Μειώστε λίγο σεποσότητα το καθημερινό σας φαγητό. Άρα αυξάνετε λίγο τις καύσεις, και μειώνετε λίγο την πρόσληψη θερμίδων. Τοαποτέλεσμα αυτό είναι να χάσετε τα κιλά που πήρατε αυτές τις μέρες.

Ξαναρχίστε νατρώτε σωστά κάνοντας 5 μικρά γεύματα την ημέρα. Μην παραλείπετε το πρωινό και μη μένετεπεινασμένοι! Μην ξεχνάτε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με αρκετά φρούτακαι λαχανικά, καταναλώνοντας 5 μερίδες την ημέρα.

Πιείτετουλάχιστον έξι ποτήρια νερό ημερησίως. Το νερό συμβάλλεισε μια σειρά από λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, ανάμεσα στις οποίες καιη ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Αποφύγετε ταλιπαρά τρόφιμα και πάντοτε νασυνοδεύετε το φαγητό σας με σαλάτα.

Εντάξτε στηνεβδομαδιαία διατροφή σας τουλάχιστον από μια φορά, τα όσπρια και τα λαδεράφαγητά, τα οποία να είναι παρασκευασμένα με μικρή ποσότητα ελαιολάδου

Περιορίστε τοψωμί

Κόψτε εντελώς τααναψυκτικά, ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν ζάχαρη

Περιορίστε ταγλυκά, το πολύ σε ένα την βδομάδα


Αποφύγετε τοαλκοόλ. Τα αλκοολούχα ποτάσας γεμίζουν απλά με κενές θερμίδες, που κατά πάσα πιθανότητα θα αποθηκευτούνως λίπος

Πιείτετσάι. Δεν περιέχει καθόλου θερμίδες. Το τσάιπεριέχει επίσης την αντιοξειδωτική ουσία EGCG, η οποία θεωρείται ότιανεβάζει το μεταβολικό σας ρυθμό, γι 'αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απώλειαβάρους.

Επιστρέψτε άμεσαστο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούσατε πριν τις γιορτές και μη μένετεστάσιμοι! Η γυμναστική θα σας βοηθήσει να βρείτε ξανά τη φόρμα σας και ναεπαναφέρετε την όμορφη σιλουέτα σας γρηγορότερα. Τουλάχιστον½ ώρα την ημέρα για 5 ημέρες την βδομάδα ή κάντε τουλάχιστον 2½ ώρες γυμναστικήμέσα στη βδομάδα


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 comments:

  1. Μη φοβάστε το ελαιόλαδο (το extra παρθένο), τρώτε όσο θέλετε, αρκεί να μην τρώτε συχνά τηγανητά και να μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι πάνω από 2 φορές γιατί αλλοιώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Item Reviewed: Ο αποτελεσματικότερος και σίγουρος τρόπος για να χάσετε τα κιλά των εορτών Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it