Πως θα προλάβουμε το μεθύσι και τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα και το hangover

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πως θα προλάβουμε το μεθύσι και τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα και το hangover


Eπιμέλεια:Aλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr
Γιορτές και ηκατανάλωση αλκοόλ αυξάνεται. Καλό λοιπόν θα ήταν να γνωρίσουμεαπλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, για να προλάβουμε την μέθη αλλά και δεντα καταφέρουμε για να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της.
Τι να κάνετε για να μην μεθύσετε
  • Μη αναμειγνύεται διαφορετικάποτά.
  • Πίνετε αρκετό νερό μαζί με τοποτό σας.
  • Πίνετε ένα ποτήρι νερό γιακάθε ποτήρι αλκοόλ.
  • Μην αναμειγνύεται αναψυκτικά μεαλκοόλ, καθώς επιτείνουν τη δράση του.
  • Μην πίνετε ποτέ με άδειοστομάχι.


Πρόληψη της μέθης.
Αλμυρό τυρί για την πρόληψη.
Για να αποφύγετε τη μέθη φάτε τυρί, μια και τα λιπαρά του τυριού επιβραδύνουν την κένωση του στομάχου , οπότε καθυστερείκαι η απορρόφηση του αλκοόλ. Αντίθετα τα γλυκά ή αναψυκτικά διευκολύνουν τη διέλευσητου οινοπνεύματος στην κυκλοφορία του αίματος.

Γάλα για την πρόληψη
Συνίσταται ναπιει κανείς ένα ποτήρι γάλα πριν πιει αλκοόλ και ακόμα να φροντίζει ναπίνει "καθαρά" αλκοολούχα ποτά και περιστασιακά να τα ανακατεύει μεαναψυκτικό. 
Το γάλαεπιβραδύνει την απορρόφηση του αλκοόλ, με συνέπεια να παράγεται λιγότερη τοξική ακεταλδεΰδη στο σώμα. Από τα διάφοραποτά, το τζιν και η βότκα είναι συγκριτικά πιο ασφαλή για να αποφύγει κανείς τομεθύσι.

Το αλκοόλαυξάνει την απώλεια νερού από τον οργανισμό, εξ ου και η τάση να πηγαίνεικανείς συχνά στην τουαλέτα, όταν πίνει πολύ. Η αφυδάτωση επιδεινώνει το μεθύσικαι κάνει τα κατάλοιπά του πιο οδυνηρά και χρονοβόρα. Η κατανάλωση νερού καιαναψυκτικών πέρα από το αλκοόλ βοηθά εν προκειμένω.

Λάδι για πρόληψητης μέθης
Για να αποφύγουν τη μέθη, οιΡωμαίοι έπιναν ένα μικρό ποτήρι ελαιόλαδο πριν από το ποτό. Εσείς αρκεστείτε σεμικρότερη ποσότητα. Πιείτε μια κουταλιά της σούπας λάδι, μία ώρα προτούκαταναλώσετε αλκοόλ.

Aντιμετώπιση των συμπτωμάτων  Τι μπορούμε καιτι πρέπει να κάνουμε

ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ γάλα ή κουταλιά καφέ ή λάδι στον παθοντα. Aυτά επικαθονται στον οισοφαγο σχηματιζοντας κρουστα η οποια αποτρεπει την διαφυγη των αεριων απο το στομαχι με αποτελεσμα την καταληξη του παθοντα.


Αρκετό νερό (1-2ποτήρια οπωσδήποτε) για να αποφύγουμε την αφυδάτωση και να διαλυθεί πιο γρήγορατο αλκοόλ.
Συνίσταται σε συνδυασμόμε το νερό κατά προτίμηση 1-2 φρυγανιές, ή 1 παξιμάδι, η μια φέτα ψωμί, αν δεν υπάρχεικάτι πιο ξηρό, ειδικά αν δεν έχουμε φάει πριν. (έτσι κρατάμε τα υγρά στον οργανισμό)
Μέλι για τομεθύσι
Αν είστεζαλισμένοι από τη μέθη, τότε το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να φάτε μέλι. Τομέλι αποτελεί το ιδανικό αντίδοτο στον πονοκέφαλο που προκαλεί ένα γερό μεθύσι.
Το μέλι, πουείναι φυσικό γλυκαντικό, αποτελεί θαυμάσιο τρόπο για να αντιμετωπίζει το σώματις τοξικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης αλκοόλ.
Η φρουκτόζη πουπεριέχει, βοηθά σημαντικά τον οργανισμό να διασπάσει σε αβλαβή υπο-προϊόντα τοαλκοόλ που κυκλοφορεί στο αίμα μετά τη μέθη. Ο βασικός λόγος που μετά το μεθύσιοι άνθρωποι συχνά νιώθουν τόσο άσχημα, είναι επειδή το αλκοόλ διασπάται σεακεταλδεϋδη, μια ουσία τοξική για το σώμα.
Η ακεταλδεϋδη,στη συνέχεια, μετατρέπεται -με την χρήση φρουκτόζης- σε οξικό οξύ, το οποίο μετη σειρά του καίγεται κατά τη διάρκεια της φυσικής διαδικασίας τουμεταβολισμού, με συνέπεια από την καύση να παράγεται διοξείδιο του άνθρακα πουεκπνέεται από το σώμα.
Τα κατάλοιπα τουμεθυσιού εξαφανίζονται πιο γρήγορα, στο βαθμό που η ακεταλδεΰδη μετατρέπεταιταχύτερα σε άλλες λιγότερο τοξικές χημικές ουσίες. Και σε αυτό βοηθά ιδιαίτερατο μέλι.
Μάλιστα, ανκανείς φάει το μελί με ψωμί (π.χ. σε τοστ), προσθέτει κάλιο και νάτριο στονοργανισμό του, που βοηθά περαιτέρω το σώμα του να τα βγάλει πέρα με το αλκοόλ..


Πριν πάτε στο κρεβάτι
Πιείτε τουλάχιστον τρία μεγάλα ποτήρια νερό.



Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ....
Η επόμενη μέρα από ένα μεθύσι,«hangover» όπως λέγεται στα αγγλικά, είναι συνήθως αρκετά δυσάρεστη, αφού συνοδεύεταιαπό έντονο πονοκέφαλο και στομαχικές διαταραχές. Γι’ αυτό το λόγο, αυτή τη μέραθα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα το διαιτολόγιο σας, το οποίο θα πρέπει να είναιπολύ ελαφρύ. 
Συνεχίστε να πίνετε πολλά υγρά (νερό) και να καταναλώνεται υδατάνθρακες,όπως μακαρόνια, πατάτες, ρύζι ψωμί, γιατί βοηθάνε στην αντιμετώπιση κυρίως των γαστρεντερικών διαταραχών που προέρχονται από τη μέθη.

Λεμόνι: Ρίχνετετον χυμό ενός λεμονιού σε ένα φλιτζάνι καφέ και το πίνετε –φυσικά χωρίς ζάχαρηκαι χωρίς γάλα.
Κοτόσουπα: Όπωςακριβώς σας ανακουφίζει όταν είστε κρυωμένοι, το ίδιο ευεργετικά δρα και για τοhangover. Επίσης θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόν πόνους στο στομάχι.
Μέλι: Από την ώρα που θαξυπνήσετε το πρωί τρώτε δύο κουταλιές ανά μισή ώρα μέχρι να αρχίσετε νααισθάνεστε καλύτερα.


Ο καφές: είναι πολύ καλός συνδυασμός με παρακεταμόλη (π.χ. depon,panadol κ.α) γιατί επιταχύνει την αναλγητική δράση για τοναπλό πονοκέφαλο, όχι από τη μέθη.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποτέ καφέ μετά από αλκοόλ. Είναι διουρητικός καιεπιταχύνει την αφυδάτωση και δεν μπορεί να διαλυθεί εύκολα το αλκοόλ. Καλύτερα να τον πιούμε αφού έχουμεξεμεθύσει.

Όχιστην ζάχαρη: Ποτέ μετά από αλκοόλ.

Το λάδι: Μία κουταλιά ελαιόλαδου έπειτα από έντονη κατανάλωση αλκοόλ ηρεμεί το στομάχι, απαλύνοντας τη δυσάρεστη αίσθησηπου προκαλεί η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.


Το καλύτερο όλων θα ήταν βέβαιανα αποφεύγουμε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Η αντιμετώπιση της οξείας μέθης,στον κωματώδη ή ληθαργικό ασθενή γίνεται σε νοσοκομείο.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

1 comments:

Item Reviewed: Πως θα προλάβουμε το μεθύσι και τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα και το hangover Rating: 5 Reviewed By: medlabnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it