ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΑ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ MEDLAB IATΡΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Σχετικά άρθρα

Σήμερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ΒΟΤΑΝΑ

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ

Subscribe Us

Online

ΨΑΞΤΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 

 ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ. 

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΑ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ MEDLAB IATΡΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΑ ΙΕΚΑΚΜΗ
ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ MEDLAB IATΡΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ,
ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ 
ΚΑΙΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και τηνΤετάρτη 30 Νοεμβρίου, μέλη του επιστημονικού δυναμικού του MEDLAB παρουσίασαν σε δύο ομάδες σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ διάλεξη με τίτλο: «Καρκίνοςτου Δέρματος - Μελάνωμα, Αίτια Εμφάνισης και Πρόληψη. Επιπλέον, η Οστεοπόρωση είναιμία πάθηση που αντιμετωπίζεται πλήρως αν διαγνωστεί σε νεαρή ηλικία».
Ομιλητές ήταν ο Αλέξανδρος Γιατζίδης,Χειρουργός και Γενικός Διευθυντής του MEDLAB ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ και η Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, Μοριακή Βιολόγος. Οι σπουδαστές που παρακολούθησαν την παρουσίαση ανήκαν στα ΤμήματαΝοσηλευτικής, Ακτινολογίας και Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η παρουσίασηοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία των σπουδαστών και με την πολύτιμη βοήθεια τηςΚαθηγήτριας Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Χριστίνα Τσαπάλου  η οποία ήρθε σε επαφήμαζί μας και διοργάνωσε τη διάλεξη.
Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν σχετικάμε τον Καρκίνο του Δέρματος, τα αίτια εμφάνισής του, τη μορφολογία τωνκαρκινικών δερματικών βλαβών, τους τρόπους διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης.Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης θέμα συζήτησης ήταν η οστεοπόρωση όπου δόθηκειδιαίτερη βαρύτητα στην έγκαιρη διάγνωσή της σε νεαρή ηλικία.
Οι συνολικά 200 περίπου σπουδαστέςπου παρακολούθησαν τις δύο διαλέξεις έδειξαν αξιοσημείωτο ενδιαφέρον όσον αφοράτις δύο αυτές παθήσεις και συμμετείχαν στην παρουσίαση με εύστοχες ερωτήσειςκαι απορίες. Αισιόδοξο είναι το γεγονός αυτό καθώς δείχνει ότι οι μελλοντικοίεπαγγελματίες υγείας διψάνε για γνώση και θέλουν να είναι ενήμεροι ώστε ναβρίσκονται σε εγρήγορση και να μπορούν να αξιολογήσουν και να συμβουλεύσουν όσοναφορά ύποπτα σημάδια που πιθανώς θα συναντήσουν στους μελλοντικούς τουςασθενείς.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τιςδιαλέξεις:


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEDLABNEWS.GR

Ημερήσια ενημέρωση μέσω feed του follow.it